Pe 16 aprilie 2015 în campusul Râşcani al UTM a fost organizată, tradiţional, Ziua uşilor deschise pentru elevii claselor absolvente din licee, colegii, şcoli medii și şcoli profesionale.

Aula Mare a Facultății de Calculatoare, Informatică și Microelectronică a fost arhiplină de elevi și părinți, dornici de a afla cât mai multe despre posibilitatea continuării studiilor la cea mai mare forjerie de cadre inginerești din țară, ce are o istorie glorioasă de peste jumătate de secol.

Cuvânt de salut și bun venit la UTM în adresa celor prezenți au adresat prof.univ. dr., Petru Todos, prim-prorectorul Universităţii Tehnice a Moldovei și conf. univ., dr. Valentin Amariei, prorector pentru formarea continuă şi relaţii internaţionale.

Despre condițiile de admitere la UTM în anul curent a făcut o prezentare amplă secretarul responsabil al Comisiei de admitere, conf. univ. dr., Serghei Andronic, decan al Facultăţii Inginerie şi Management în Electronică şi Telecomunicaţii. Pentru a satisface curiozitățile unor părinți și elevi, suplimentar au făcut completări pertinente și exhaustive decanii facultăților prezenți la eveniment.

În final, toți doritorii au primit materiale promoționale: ediția specială a ziarului “Mesager universitar”, foi volante, broșuri și altele.

Apoi cei mai bine pregătiți în număr de peste 100 de elevi și-au încercat puterile și norocul la Olimpiada Tehnică Naţională – ediţia anului 2015 la următoarele discipline: matematică, fizică, informatică, chimie şi desen artistic. Învingătorii vor fi nominalizați în ziua de 8 mai 2015 cu începere de la ora 10.30cu ocazia inaugurării Expoziţiei lucrărilor de creaţie a studenţilor UTM “Creaţia deschide Universul”, expoziție dedicată ZILEI EUROPEI, ce va avea în Campusul Universitar Râşcani, Centrul de Excelenţă TIC, str. Studenţilor, 9/11.

(Visited 11 times, 1 visits today)