Loading Evenimente

« All Events

  • Acest eveniment a trecut.

Decernarea premiului „Academicianul Constantin Sibirschi”

10 februarie 2017 / 14:00 - 17:00

Medalie laureat al premiului Acad

Consiliul de administrare al Organizatiei obştesti „Academicianul Constantin Sibirschi” şi Institutul de Matematică și Informatică al AȘM invită la ședința dedicată festivităţii de premiere a laureaţilor concursului „Academicianul C. Sibirschi” în domeniul matematicii pentru anul 2016. Ceremonia de înmânare a Premiului va avea loc vineri, 10 februarie 2017, ora 14:00, în Sala de conferinţe a Institutului de Matematică şi Informatică al Academiei de Ştiinţe a Moldovei (str. Academiei, 5, et. 3, biroul 340).

Laureați ai premiului „Academicianul Constantin Sibirschi” sunt: 

  • hab., prof. Viorel BOSTAN, pentru ciclul de lucrări „Modele matematice în inginerie: Probleme de contact; Modelări şi simulări numerice în aero-hidrodinamică”;
  • Mircea PETIC, pentru tineret pentru ciclul de lucrări„Tehnologii actuale de achiziționare a resurselor lingvistice computaționale”.

Ciclul de lucrări înaintat de către  doctorul habilitat Viorel Bostan constă din 10 lucrări, inclusiv monografia „Modele matematice în inginerie” ca unic autor; o monografie colectivă elaborată împreună cu conducătorul de doctorat din SUA, Weimin Han, publicată la prestigioasă Editură Springer din Germania; o monografie colectivă elaborată împreună cu un grup de cercetători de la UTM şi publicată la aceeași editură germană; 2 monografii colective elaborate împreună cu un grup de cercetători de la UTM; o lucrare de popularizare a ştiinţei; 2 articole ca singur autor publicate în reviste de circulaţie internaţională şi indexate în prestigioasele baze de date internaţionale (SCOPUS, Index Copernicus ș.a.); 2 articole în reviste de specialitate recunoscute (reviste indexate ISI, cu factor de impact).

Organizaţia Obştească „Academicianul Constantin Sibirschi” a fost constituită în anul 1999, la iniţiativa omului de afaceri din SUA dr. Valeriu  Sibirschi, şi are drept scop stimularea cercetărilor matematice. Premiul „Academicianul Constantin Sibirschi” este decernat cercetătorilor, care au obţinut rezultate remarcabile în domeniul matematicii şi informaticii. Până în prezent de acest premiu s-au bucurat 17 savanţi  –  14 din Republica Moldova, dintre care doi – pentru tineret, și trei de peste hotare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Detalii

Data:
10 februarie 2017
Timp:
14:00 - 17:00
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

Institutul de Matematică și Informatică, AȘM
str. Academiei, 5, et. 3, biroul 340
Chișinău,
+ Harta Google

Detalii

Data:
10 februarie 2017
Timp:
14:00 - 17:00
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

Institutul de Matematică și Informatică, AȘM
str. Academiei, 5, et. 3, biroul 340
Chișinău,
+ Harta Google