Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Un nou acord de colaborare: UTM – Seoul Women’s University

r

Universitatea Tehnică a Moldovei și 서울여자대학교 (Seoul Women’s University), Coreea de Sud, au semnat astăzi un acord de colaborare, prin care se stabilește un parteneriat de durată între cele două instituții.

Conducerea UTM s-a întâlnit cu delegația Seoul Women’s University pentru a discuta și stabili noi direcții de cooperare în domeniul didactic, cel al cercetării științifice și al relațiilor internaționale.
Una dintre cele mai importante prevederi ale acordului de colaborare este domeniul TIC, inclusiv instruirea în domeniul Securităţii Informaţionale.

Delegația Universității Tehnice a Moldovei a fost formată din: rector – prof. univ., dr.hab. Viorel Bostan, şi şef Direcția Tehnologiei Informaţiei și Comunicațiilor – Dinu Țurcanu.

Seoul Women’s University a fost reprezentată de: Hyung Jong Kim, Ph.D., associate professor, Department of Information Security.

Colaborarea între cele două universităţi a fost stabilită în cadrul vizitei experţilor coreeni organizată de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor al Republicii Moldova în colaborare cu Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale din Republica Coreea, în cadrul Programului de Consultanță în Dezvoltarea TIC ce prevede dezvoltarea cadrului național de politici privind securitatea cibernetică, instruirea personalului și elaborarea unui set de recomandări de îmbunătățire a managementului securității cibernetice la nivel național.

Vizita delegației coreene a cuprins și întâlniri cu conducerea și experții Ministerului TIC, precum și cu reprezentanții instituțiilor implicate în implementarea Programului național de securitate cibernetică.

Republica Coreea este unul din liderii incontestabili la nivel global în ceea ce ține de managementul Național a Securității Cibernetice. Anterior, Ministerul TIC a beneficiat de suportul autorităților coreene la dezvoltarea Strategiei Naționale de Dezvoltare a Societății Informațional Moldova Digitală 2020 (2013) și a Programului Național de Securitate Cibernetică 2015.

[av_gallery ids=’15515,15516,15517,15518,15519′ style=’big_thumb’ preview_size=’extra_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’extra_large’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ av_uid=’av-pdb9y1′]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI