Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Gheorghe Gorea – 80

S-a născut la 5 mai 1935 în s. Mânzătești, Ungheni. După absolvirea școlii medii din Cornești, Ungheni, a fost înmatriculat la Institutul Tehnologic „M. Lomonosov” din Odesa. După absolvirea institutului a revenit în Moldova.

În august 1963 s-a angajat în funcție de inginer-tehnolog la fabrica de prelucrare a strugurilor din s. Drăgușeni, iar în ianuarie 1966 a fost transferat la fabrica de vin din s. Stolniceni, care atunci se construia și avea nevoie de specialiști care să-i asigure dotarea cu utilajul tehnologic necesar. Când lucrările de completare-montare a utilajului erau pe sfârșite, în august același an a fost invitat la Institutul Politehnic „S. Lazo”, unde i s-a propus să lucreze cu studenții de la secția de învățământ cu frecvență redusă.

Astfel, din 19.09.1966 activează până azi la UTM, ocupând diferite posturi. În 1978 a fost transferat prin concurs la Catedra MAIA, mai întâi în calitate de asistent, apoi de lector superior, conferențiar.

Are în palmares 155 publicații, 11 brevete de invenții, a participat la editarea primelor două manuale „Utilaj tehnologic în industria alimentară” (vol. 1 și 2), a elaborat o culegere de probleme pentru disciplina „Montarea și repararea utilajului tehnologic”.

LA MULŢI ANI, domnule profesor!

Gheorghe Gorea

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI