Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Debut în forță în 2017

r

UTM își asigură un debut în forță în anul 2017. Întru identificarea unor noi parteneriate public-private, rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, însoțit de șeful Direcției TIC a UTM, Dinu ȚURCANU, a întreprins o vizită inedită la Honeywell – o companie prezentă în top 100 al revistei Fortune, lider în producerea şi dezvoltarea de noi tehnologii care permit abordarea celor mai dificile provocări legate de tendințele macro globale, cum ar fi eficiența energetică, producerea de energie curată, siguranță și securitate, globalizare și productivitate.

Honeywell are o prezență extinsă la nivel mondial, ceea ce îi permite să-și asume provocări dintre cele mai dificile în lume, cum ar fi eficiența energetică, producerea de energie curată, siguranța, securitatea și efectele globalizării. Cu cca 127.000 de angajați în întreaga lume, dintre care peste 22.000 de ingineri și oameni de știință, compania pune un accent clar pe performanță, calitate, valoare și tehnologie. De exemplu, reprezentanții Honeywell în SUA, Mexic, Canada, Brazilia inovează în cadrul unor proiecte-cheie, cum ar fi reconstrucția și modernizarea sistemului de tratare a apelor în Los Angeles, iar în colaborarea cu Petrobras din Brazilia își propune procesarea gazelor naturale de pe coasta Braziliei.

În China Honeywell e prezentă în 20 de orașe, inclusiv 5 centre tehnologice în Shanghai, Beijing, Tianjin, Nanjing și Chingqing, având un rol important în dezvoltarea industriei aviatice, oferind sisteme de control al zborului de tip fly-by-wire, roți și sisteme de frânare, generatoare auxiliare și dispozitive de referință inerțială, sisteme de date pentru noua platforma C919 a Commercial Aircraft Corporation China Ltd. (COMAC), combustibil Green Jet realizat prin tehnologia Honeywell, în 2011 având loc primul zbor cu biocombustibil în regiune. Honeywell a fost selectată pentru dezvoltarea și implementarea primului proiect pilot smart grid și a unui studiu de fezabilitate privind gestionarea consumului de energie în clădirile comerciale.

În India Honeywell are peste 12.000 angajați, care activează în Pune, Gurgaon, Chennai, Dehradun pentru sectoarele de soluții de control și automatizare, turbosuflante și sisteme de rafinare. Prezența sa în această țară datează din 1930, când tehnologia de rafinare Honeywell UOP a fost folosită în rafinăria din Assam, regiune care a devenit parte integrantă a strategiei Honeywell de creștere la nivel global. Honeywell a dezvoltat recent prima tehnologie turbo din lume pentru un motor micro-diesel în doi cilindri, ajutând la scrierea unui nou capitol al micro-vehiculelor ultra eficiente în consumul de carburant.

Honeywell își extinde capabilitățile de producție, inginerie și vânzări și în Asia-Pacific, în sectoarele Sisteme pentru industria aerospațială, Soluții pentru automatizare și control, Materiale și tehnologii avansate, Sisteme pentru industria de transport. În Coreea și Japonia cooperează cu principalii producători de autoturisme și camioane pentru a furniza turbosuflante și fabricarea de semiconductori în Thailanda, Coreea si Japonia pentru sectorul Materiale electronice.

Divizia de Soluții de automatizări pentru clădiri include peste 100 de ingineri și tehnicieni în proiectare automatizată și softuri de control în centrele de cercetare și dezvoltare din Sydney Australia, iar UOP Honeywell a stabilit un centru de proiectare și operațiuni în Kuala Lumpur, Malaysia pentru a servi clienților din industria petrol și gaze din Asia de Sud-Est.

În Europa, Orientul Mijlociu, Africa Honeywell deține 23 centre de cercetare-dezvoltare care inovează pentru principalele preocupări la nivel global: soluții smart grid care pot reduce consumul de energie în centrele industriale și comerciale si turbosuflante avansate care ajută clienții să respecte noile standarde de emisii și eficiența combustibilului fără a compromite puterea și performanța motorului.

Pentru creșterea preconizată a transportului aerian în Europa si în lume folosim experiența din divizia Sisteme pentru industria aerospațială și divizia Soluții pentru automatizare și control pentru a dezvolta o infrastructură modernizată ce va permite oamenilor și aeronavelor să tranziteze aeroporturile nu doar mai rapid, sigur si eficient, dar și economisind timp, combustibil și oferind o experiență de neuitat călătorilor.

[av_gallery ids=’16650,16651,16652,16653,16654,16655,16656,16657,16658,16659′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’10’ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ av_uid=’av-vy18y0′]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI