Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Teleconferința studenților aflați în mobilitate în cadrul proiectului PBLMD

Studenți din Republica Moldova – de la Universitatea Tehnică (Ingineria Software) și Universitatea de Stat (Drept), aflați în mobilitate la Universitatea din Gloucestershire (UoG), au oferit o amplă descriere a vieții studențești din Marea Britanie (MB) în cadrul teleconferinței organizate la Gloucester, campusul Oxstalls, de coordonatorii proiectului Erasmus+ PBLMD Romeo V. ȚURCAN, conferențiar la Universitatea Aalborg, și Larisa Bugaian, prorector UTM.

Studenții și-au expus gândurile, problemele și realizările pentru studenții aflați la Chișinău (organizați de lectorii Elena GOGOI și Rostislav CĂLIN), care urmează să se alăture mobilităților oferite prin intermediul proiectului în semestrul viitor sau interesați de sistemul de învățământ de la UoG.

Discuțiile au atins subiecte precum procesul de organizare a mobilităților (informația și asistența oferită, obținerea vizelor), acomodarea acestora în Gloucester sau Cheltenham (fiind recomandat luarea în calcul a campusului programului selectat), atitudinea profesorilor (menționată ca fiind una absolut corectă și prietenoasă, evidențiind existența tutorelui personal), structura curriculară (care din spusele tinerilor este mai decongestionată decît din RM), numărul mic de ore în contact direct în raport cu ce au avut acasă (implicând mai multă muncă de sine stătătoare și citirea/analiza unui număr mare de articole/cercetări), proiectele semestriale (individuale sau în echipă) etc.

În pofida tuturor problemelor menționate, profesorul John REILLY, Universitatea din Kent (MB), care a avut misiunea de intervievare în vederea auditului de proiect, dar și coordonatorul PBLMD (UoG) Colin SIMPSON consideră că tinerii noștri vor atinge rezultatele scontate, dat fiind faptul muncii și perseverenții demonstrată de aceștia pînă acum.

Proiectul PBLMD este implementat cu sprijinul programului Erasmus+ al Uniunii Europene.
Mai multe informații despre PBLMD pot fi găsite pe www.pblmd.aau.dk și https://www.facebook.com/pblmd.erasmusplus/
și pagina PBLMD UTM https://proiecte.utm.md/pblmd/

[av_gallery ids=’45455,45457,45458,45459,45460,45461′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’6′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ av_uid=’av-l3d80b’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI