În contextul frumoasei colaborări între Departamentul Alimentație și Nutriție din cadrul Facultății Tehnologia Alimentelor și compania „Cuptorul fermecat” SRL din Bălți, în perioada 17-19 septembrie 2018, în parteneriat cu „Zeelandia” SRL, România, a avut loc un master-class cu genericul „Noua generație de arome fermentate”.
Participanții la acest atelier practic au însușit caracteristicile tehnologice și cele mai bune practici și metode de utilizare a produselor propuse de agentul economic bălțean: rețete de pâine şi produse de panificaţie, drojdii de panificaţie, aditivi pentru îmbunătăţirea calităților de panificație a făinei, ingrediente pentru produse de patiserie şi panificaţie.
Pe parcursul demersului tehnologic formatorii au preparat diverse produse de patiserie/brutărie pe baza maielelor.
[av_gallery ids=’42871,42872,42873,42874,42875′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ av_uid=’av-qfyw7p’ custom_class=” admin_preview_bg=”]