Tinerii contribuie la perfecționarea sistemului electoral

Astăzi, 14 septembrie 2018, la Centrul Tekwill al UTM s-a dat startul atelierului inovativ „InnoVoter”.

Pe parcursul a trei zile 30 de tineri și tinere, majoritatea studenți sau absolvenți ai FCIM, întruniți în 6 echipe și ghidați de mentori calificați, vor crea cele mai fine, simple și atractive metode de ajustare a sistemului electronic electoral pentru a asigura transparența și corectitudinea accesului la informare în timp real privind mersul alegerilor.

La deschiderea evenimentului participanții au fost salutați de Mihaela GHERASIM, conducător de proiect, Stefan LILER, rezident PNUD, Alina RUSU, președintele CEC,  și  Irina ORIOL, vicedirector Tekwill.

Proiectul „InnoVoter – primul laborator de creație în domeniul electoral” este implementat de oficiul  PNUD Moldova, în parteneriat cu Comisia Electorală Centrală, Centrul de instruire continuă în domeniul electoral și Centrul de Excelență în domeniul TIC, Tekwill, în cadrul Proiectului EDMITE (Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente), cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasadei Marii Britanii prin Fondul de Bună Guvernare și Ambasadei Olandei prin Programul Matra.

Print article Print article Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .