Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Revitalizarea Centrului pentru tineret „Iurii Gagarin” în viziunea Dianei Zara

Pe timpuri, Centrul pentru tineret „Iurii Gagarin” din Chișinău, amplasat la intersecția străzilor Melestiu și Odesa, în imediata vecinătate a Parcului „Valea trandafirilor”, era punctul de atracție al tinerilor activi, pasionați de creație și inovație. Astăzi însă zace în nepăsare și uitare. Prin proiectul său de licență, care prevede demontarea structurilor uzate și nefuncționale și construcția unor spații noi, absolventa Facultății Urbanism și Arhitectură Diana ZARA și-a propus să soluționeze două mari probleme: lipsa unui complex multifuncțional pentru tineret și revigorarea unui obiectiv de importanță națională aflat în paragină.

Conform proiectului, complexul urmează să creeze condițiile necesare care să le asigure tinerilor posibilități de a manifesta idei, a pune în dezbatere opinii, a crea și implementa startup-uri în diverse domenii. În acest sens complexul va include un restaurant, un hotel și, nemijlocit, un ansamblu de blocuri ale Centrului: expozițional, informațional, sportiv, de studii și o sală universală. Iar pentru a menține cadrul urban, tânăra a inclus în proiect și un scuar, o zonă expozițională în aer liber și mai multe terenuri de sport.

Specific pentru proiect este și faptul că serviciile pentru tineri vor fi în mare parte gratuite, iar întreținerea acestui complex urmează să fie asigurată din contul funcționării hotelului și a restaurantului.

Propunerea de revitalizare a Centrului pentru tineret „Iurii Gagarin” a fost realizată în baza unui studiu detaliat al situației urbane, stării tehnice a clădirilor complexului și desenelor de releveu. Realizarea proiectului necesită investiții în valoare de 70 milioane de lei, cu un termen de recuperare de 7,75 ani.

[av_gallery ids=’42146,42147,42148,42149,42150,42151,42152,42153′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’8′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ av_uid=’av-vd5ha8′ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI