S-a stins din viață generalul Nicolae Petrică

Pe 4 iulie 2018 s-a stins din viață generalul de brigadă în rezervă, Nicolae Petrică. Îndurerată de această veste tristă, Universitatea Tehnică a Moldovei exprimă sincere condoleanțe familiei, rudelor, militarilor și tuturor celor care l-au cunoscut.

Generalul de brigadă Nicolae Petrică și-a servit țara cu devotament și onoare. A fost comandant al grupării Cap de pod Cocieri în luptele pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova și comandant al Forțelor de menținere a Păcii Republicii Moldova, șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale și prim-viceministru al Apărării în perioada 1992-1993.

A condus Catedra Militară din cadrul UTM în perioada 2002-2016.

Cavaler al Ordinului „Ștefan cel Mare”, generalul de brigadă Nicolae Petrică va rămâne pentru totdeauna în memoria noastră.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Vineri, 6 iulie, între orele 11.00 – 13.00, sicriul cu corpul neînsuflețit al generalului Nicolae Petrică va fi așezat în Sala cu Coloane a Centrului de Cultură și Istorie  Militară.

 

Print article Print article Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .