17 mai – Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi a Societăţii Informaţionale

Astăzi aniversăm Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi a Societăţii Informaţionale. Cu această ocazie exprimăm sincere felicitări tuturor celor care zi de zi contribuie la dezvoltarea domeniului TIC!

Este, de fapt, o contopire a două zile internaţionale. Din 1969, Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor marca pe 17 mai semnarea primei Convenţii Internaţionale a Telegrafului şi creării Asociaţiei Internaţionale a Telecomunicaţiilor, iar în 2007 Adunarea Generală a ONU şi Conferinţa Plenipotenţiară a UIT au declarat 17 mai drept Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, devenind, astfel, şi sărbătoarea profesională a programatorilor, administratorilor de reţea, providerilor de servicii VoIP, webdesignerilor şi a tuturor celor care activează în domeniul IT.

Print article Print article Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .