Proiectul european Twinning în acțiune

O echipă de profesori din cadrul Departamentului Arhitectura, condusă de Aurelia CARPOV, șef departament, conferenţiar universitar, doctor în arhitectură, au efectuat o vizită de studiu în Italia, la instituţiile de profil din Genova, Savona, Firenze, Roma.

În cadrul vizitei, profesorii au efectuat un eficient schimb de opinii şi experienţă, care, împărtăşite colegilor, vor fi implementate ulterior în procesul de învăţământ.

Vizita se înscrie în cadrul proiectului Twinning „Suport pentru promovarea patrimoniului cultural din Republica Moldova, prin păstrarea şi protecţia acestuia”.

Obiectivul general al proiectului, implementat în parteneriat cu Ministerul Proprietății Culturale, Activităților și Turismului din Italia, este de a oferi suport instituțiilor specializate din Republica Moldova pentru consolidarea aplicării cadrului juridic şi îmbunătățirea guvernanței în domeniul protecției patrimoniului cultural. Proiectul este implementat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova (MECC) în parteneriat cu omologul său din UE, Ministerul Proprietății Culturale, Activităților și Turismului din Italia (MiBACT).

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, are un buget de 1 milion de euro și o durată de 2 ani, din septembrie 2017 până în septembrie 2019.

Print article Print article Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .