FUA: 16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen

Pe 1 Decembrie 2017, masteranzii Facultății Urbanism și Arhitectură au participat la un eveniment public dedicat prevenirii și combaterii violenței față de femei și violenței în familie, organizat în comun cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Inspectoratul General al Poliției și reprezentanți ai societății civile – Coaliția națională „Viață fără violență în familie” în parteneriat și cu suportul Misiunii OSCE în Moldova.

Campania 16 Zile de activism împotriva violenței în bază de gen se desfășoară atât la nivel internațional, cât și național. Campania își propune informarea, sensibilizarea și familiarizarea publicului cu fenomenul violenței în familie și evidențierea impactului negativ pe care o are violența asupra femeii, în mod special, și a familiei în general.

În Republica Moldova, în anul 2017, campania are următorul slogan: Nu lăsa pe nimeni în urmă, pune capăt violenței față de femei și fete (leave No One Behind: End Violence Against Women and Girls). Pentru lansarea acestui eveniment a fost stabilită data de 25 noiembrie –   Ziua  Internaţională de combatere a violenţei asupra femeii, iar pentru încheiere, data de 10 decembrie – Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. Calendarul desfăşurării campaniei include și alte date semnificative: 1 decembrie – Ziua Internaţională Anti-SIDA, 6 decembrie – Ziua comemorării masacrului de la Montreal.

Print article Print article Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .