Reforma sistemului de pensionare – în atenția sindicatelor

Pe 8 noiembrie 2017, în incinta Institutului Muncii s-a desfășurat seminarul de informare legislativă cu genericul „Noutăți din legislație: Reforma sistemului de pensionare și modificările din Codul Muncii”.

Au participat 47 de colaboratori din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, lideri sindicali din toate subdiviziunile sindicale universitare – 14 membri ai Comitetului sindical și organizatori de grupe sindicale, membri ai Birourilor sindicale din subdiviziuni.

Despre prevederile noi în sistemul asigurărilor sociale de stat, modificările în legea bugetului asigurărilor de stat pentru 2017, indemnizațiile sociale și reforma sistemului de pensionare au luat cuvântul: Liuba ROTARU, președinte CTAS Centru (Casa Teritorială de Asigurări Sociale), și Ludmila BAJURA, expert CTAS Centru, m. Chișinău.

Ana ARNAUT, șef sector, Federația Sindicală a Educației și Științei din RM (FSEȘ), a informat participanții la seminar despre modificările curente operate la Codul Muncii RM. În 2017, Codul Muncii a suferit 5 modificări.

Seminarul a fost organizat de Comitetul sindical colaboratori al UTM cu suportul Federației Sindicale a Educației și Științei și Confederației Naționale a Sindicatelor din RM. Potrivit participanților la seminar, „informațiile prezentate au fost foarte utile, însă puțin timp s-a acordat pentru întrebări”. În context, vicepreședintele Consiliului General al FSEȘ, Ion BULAT, a menționat: „Angajatul informat este bine înarmat!”

Ion POCAZNOI, conf. univ., dr.,

președinte, Comitetul sindical colaboratori, UTM

Print article Print article Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .