Bucătăria japoneză a fost la ea acasă la FTA

Grație vizitei doamnei Annetta KAWASAKI, un mare promotor al bucătăriei și culturii japoneze, studenţii şi profesorii din cadrul Departamentului Alimentație și Nutriție al Facultății Tehnologia Alimentelor (FTA), UTM au avut deosebita ocazie să asiste la un atelier didacic demonstrativ, în cadrul căruia au fost elucidate obiceiuri culinare din Țara Soarelui Răsare, urmate de degustarea unor produse alimentare specifice bucătăriei japoneze, cum ar fi: pasta Miso, natto, shiokoji, dashi etc. 

Japonia este o ţară cu o cultură foarte diferită de a noastră, de aceea o experienţă culinară japoneză poate fi surprinzătoare și extraordinară.

Annetta KAWASAKI este membru al grupului de voluntari ai Asociației Internaționale Kokubunji (KIA) din oraşul Kokubunji, Japonia, zona metropolitană Tokyo. Acest grup are ca obiectiv promovarea interacţiunii  băștinașilor cu locuitorii non-japonezi în oraşul Kokubunji şi internaționalizarea bucătăriei și culturii japoneze bazată pe comunitate.

Fiind din Moldova, Annetta KAWASAKI participă la activităţi de schimb cultural între Republica Moldova şi Japonia, iar contribuţia dumneaei sinceră poate deschide noi posibilităţi de sporire a măiestriei profesionale pentru studenţii de la Facultatea Tehnologia Alimentelor.

Aurica CHIRSANOVA,

dr., conf.univ.,

șef Departament Alimentație și Nutriție

Print article Print article Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .