Noaptea Cercetătorilor Europeni la Observatorul Astronomic al UTM

Numeroși doritori să descopere misterele Universului au mers la Observatorul Astronomic și Planetariul UTM, care, pe 29 septembrie, și-au deschis ușile spre bolta cerească, marcând astfel Noaptea Cercetătorilor Europeni.

Dorind să savureze în timp real bolta cerească de pe ecranele instalate pe cupolă, numeroși curioși au invadat Observatorul Astronomic și Planetariul Universității Tehnice a Moldovei. Iar afară, prin telescop, au putut urmări Luna. Apropiindu-se astfel de Lună și stele, ei și-au văzut visul cu ochii, exclamând: „Am fost în Cosmos!”.

Vizitatorii au aflat mai multe despre corpurile cerești. Oamenii de știință și-au împărtășit cunoștințele cu zeci de curioși.

Vitalie CHISTOL, șef Observatorul Astronomic, UTM: „Le povestesc despre bolta cerească, despre plante, despre Universul nostru.”

Noaptea Cercetătorilor Europeni se organizează anual, în ultima vineri din luna septembrie. Prima ediție a avut loc în anul 2005.

Print article Print article Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .