La mulţi ani, Limba Română!

Pe 31 august elogiem cea mai sacră moștenire a noastră – Limba Română.

O asemuim cu „graiul pâinii”, „frunza verde”, „zbuciumul din codrii veşnici”, „Nistrul lin”, „focul ce arde”, „comoara în adâncuri înfundată”, „şiragul de piatră rară pe moşie revărsată”.

O regăsim în păstorul care a îngânat „Mioriţa”, în Eminescu şi codrii lui bătuţi de vânturi, în ţăranii care-o plâng şi care-o cântă, de milenii, la vatra lor, în mama lui Vieru care merge călcând pe seminţele ce zboară între ceruri şi pământ, în dorul şi în tainele noastre, în horele şi holdele, ogoarele şi izvoarele care ne țin.

Trăim cu Ea pentru că vine de la părinţii şi strămoşii noştri, locuim în ea pentru că e țara noastră, o transmitem copiilor noștri, pentru că asta şi nimic altceva este expresia fiinţei noastre.

La mulţi ani, Limba Română!

Print article Print article Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .