Faceți cunoștință: robotul Frank

Este un reprezentant mai puțin obișnuit al UTM. Cumpărat din Franța pentru instruirea studenților, dar și pentru cercetări științifice, Frank a cucerit în scurt timp simpatia tinerilor studioși.

Iar studenții, buni prieteni cu tehnologia, îl învață să se adapteze acestei lumi: să se salute, să vorbească în limba română, să danseze, să facă flotări, să localizeze obiecte, să se orienteze în spațiu și chiar să recunoască imagini sau voci.

Frank speră să-și găsească „jumătatea” – astfel s-au pus bazele unui laborator de robotică la UTM, iar mai nou, în anul curent la Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică s-a deschis și o nouă specialitate în domeniu – „Robotică şi mecatronică”.

Un vis al studenților este să creeze un robot „made in Moldova”, care să poată substitui profesorul la cursurile de informatică sau programare. Dacă dorești să faci parte și tu din echipa care va „da viață” unei noi generații de roboți, vino să-ți continui studiile la UTM!

Print article Print article Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .