970 de elevi și studenți au depus Jurământul Militar

970 de studenți, inclusiv 400 de la Universitatea Tehnică a Moldovei și alte universități din RM, au depus, ieri, Jurământul Militar, după 4 luni de studii în cadrul Catedrei militare a UTM, condusă de Vitalie STOIAN, general de brigadă în rezervă.

La ceremonia solemnă desfășurată cu această ocazie au participat reprezentanți ai Ministerului Apărării, Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, Departamentului trupelor de Carabinieri, comandanţii unităţilor militare ale garnizoanei Chişinău, directori de colegii din capitală, părinţi, rude, prieteni şi colegi ai studenţilor/elevilor care au depus Jurământul Militar.

În fața invitaților au evoluat Orchestră Prezidențială, Orchestra-model a Departamentului Trupelor de Carabinieri (DTC), iar efectivul gărzii de onoare și militarii Batalionului cu destinaţie specială „Fulger” al Armatei Naționale și Batalionul cu destinație specială „Scorpion” al DTC au prezentat elemente demonstrative cu arma la instrucţia de front și exerciții de luptă corp la corp.

Print article Print article Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .