O bancă a îndrăgostiților, marca Mihai Stamati, instalată la Saint-Étienne

O bancă a îndrăgostiților, aidoma celor pe care designerul Mihai Stamati, lector superior la Catedra „Design industrial şi de produs” a UTM, le-a instalat în parcul muzeu al tehnicii în aer liber al UTM, iar mai înainte și în parcurile pariziene, va înfrumuseța și o superbă grădină de trandafiri din orașul Saint-Étienne din Franța.

Conceput în culorile mărțișorului, alb și roșu, acest obiect elegant va servi drept destinație de unicat pentru îndrăgostiți și tinerii căsătoriți, care se vor putea opri aici pentru un popas, să depene amintiri sau să se fotografieze sub semnificativul semn al iubirii, întruchipat de aceste bănci.

Băncile „Le gardien des souvenirs” au fost apreciate de către primarul orașului Saint-Étienne, Monsieur Gaël Perdriau, dar și de consulul onorific al Moldovei în regiunea Auvergne Rhône Alpes, Christian Daudel, și soția sa Isabelle, care, împreună cu reprezentanții Asociației „Prietenii Moldovei în regiunea Auvergne Rhône Alpes”, au făcut posibilă instalarea acestor capodopere la Saint-Étienne.

„Fără îndoială, aceasta este și o oportunitate ca locuitorii orașului francez să cunoască mai bine Republica Moldova și tradițiile acesteia”, scrie www.moldavie.fr

Print article Print article Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .