Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

PBLMD: training privind utilizarea platformei Adobe Connect

logo PBLMD

În data de 28 aprilie 2017, UTM a organizat în Sala Senatului (blocul de studii nr. 1 din bd. Ştefan cel Mare 168) un training generalizator pentru administratorii de sistem şi responsabili delegaţi ai instituţiilor partenere din cadrul proiectului European Erasmus+ „Introducing Problem Based Learning in Moldova: Toward Enhancing Students Competitiveness and Employability”, PBLMD, privind utilizarea platformei Adobe Connect, inclusiv a modulelor Connect Meeting, Connect Training, Connect Events, Captivate, Presenter, produselor software pentru colaborare online şi active learning.

Trainingul a inclus activităţi aferente instalării platformei educaţionale, creării conturilor pentru cadrele didactice ce vor utiliza sistemul, precum şi instrucţiuni de administrare şi mentenanţă a acestuia.

Au participat persoane delegate de partenerii proiectului: Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți şi Universitatea de Stat „B. P. Hasdeu” din Cahul, instituţii ce vor utiliza această platformă educaţională.

Platforma a fost deja instalată şi setată cu succes şi poate fi accesată online accesând următorul link: https://pblmd.utm.md

Au fost abordate următoarele subiecte: prezentarea generală a platformei Adobe Connect 9, destinația și structura platformei, prezentarea succintă şi posibilitățile sistemului; gestionarea conținutului Adobe Connect, lucrul cu mapele și fișierele, cu bibliotecile virtuale; Adobe Captivate – noțiuni de bază, familiarizarea cu componentele sistemului, instalarea şi setarea produsului; crearea şi redactarea proiectelor şi conţinutului e-Learning; utilizarea obiectelor interactive; Adobe Presenter şi publicarea proiectelor create în cadrul Adobe Connect.

Trainingul a fost realizat în contextul implementării soluției de organizare a sălilor PBL, inclusiv instrumentarul de creare a sistemului mediatic multimedia cu posibilitatea asigurării studiilor colaborative și la distanță (e-Learning) și a lucrului în diferite grupuri de studenți cu implicarea tehnologiilor interactive moderne. Un rol important în cadrul implementării soluției IT care va alinia procesul de instruire la nivelul tehnicilor și instrumentelor moderne constă în utilizarea sistemului Adobe Connect (Connect Meeting, Connect Training, Connect Events, Connect Presenter și Connect Captivate) care permite integrarea cu sistemul de instruire online Moodle funcțional deja în cadrul universităților partenere prin gestionarea modulelor de învățământ la distanță (e-Learning), posibilitatea creării cursurilor interactive (contentului informațional), încorporării diferitelor tipuri de fișiere, crearea testelor, autoafișarea evaluărilor, precum și cu orice sistem tip SCORM (Sharable Content Object Reference Model).

PBLMD este un proiect de consolidare a capacităților finanțat de UE, care are ca scop de a îmbunătăți calitatea metodelor de predare și învățare, a remodela programele de studii din învățământul superior din Republica Moldova și, în același timp, sporirea relevanței acestora pentru piața forței de muncă.

Obiectivul proiectului constă în modernizarea (parțială sau integrală) a programelor de studii bazate pe modelul Problem Based Learning și implementarea acestora în cadrul studiilor de licență la următoarele universități: Tehnologia Informației (UTM), Administrarea Afacerilor (ASEM), Drept (USM), Administrația Publică (USARB), Antreprenoriat și Administrarea Afacerilor (USCH), Medicina (USMF).

Proiectul PBLMD este implementat cu sprijinul programului Erasmus+ al Uniunii Europene.
Mai multe informații despre PBLMD pot fi găsite pe www.pblmd.aau.dk și https://www.facebook.com/pblmd.erasmusplus/
și pagina PBLMD UTM https://proiecte.utm.md/pblmd/

[av_gallery ids=’21181,21182,21183,21184′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’4′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ admin_preview_bg=” av_uid=’av-bqoyi’]

 

 

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI