Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Reţea Wireless Universitară în cadrul UTM

Rețea Wireless_UTM - Copy

Experienţa utilizării internetului a devenit mai prietenoasă în blocul I de studii (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 168) al Universităţii Tehnice a Moldovei, datorită implementării reţelei Wireless corporative. Proiectul a fost realizat de administraţia UTM în comun cu Direcția Tehnologia Informaţiei și Comunicațiilor (DTIC).

Reţeaua are scopul să asigure o mobilitate sporită utilizatorilor de internet şi să extindă accesul în zonele greu accesibile pentru conexiunile tradiționale prin cablu. Acces gratuit la internet, 24/24, vor avea angajaţii, cadrele didactice, studenţii şi oaspeţii universităţii – atât în perimetrul interior al universităţii, cât şi în cel exterior.

Conexiunea la internet se face în câţiva paşi simpli:

  1. se selectează reţeaua „UTM” din lista reţelelor Wi-Fi,
  2. se acceptă condiţiile de utilizare prin bifarea căsuţei „Sunt de acord cu termenii și condițiile”,
  3. se face click pe „CONNECT”, apoi se navighează gratuit pe internet.

Infrastructura Wirelles aduce confort şi flexibilitate împreună cu o utilizare a internetului mai eficientă. Totodată, asigură libertatea deplină de mişcare în interiorul ariei acoperite de reţea.

Reţelele Wireless urmează a fi implementate şi în celelalte blocuri de studii ale universităţii.

O reţea Wireless (Wi-Fi) este o reţea fără fir, locală, extinsă pe arii limitate, în funcţie de echipamentele folosite şi de puterea acestora, prin care se face transfer de date şi internet folosind undele radio.

 

[av_gallery ids=’20612′ style=’big_thumb lightbox_gallery’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ admin_preview_bg=” av_uid=’av-idcqo2′]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI