Scrierea lui „â” și „sunt” în grafia limbii române – obligatorie

Instituţiile de învăţământ din Republica Moldova vor aplica de acum înainte normele ortografice ale scrierii lui „â” şi „sunt”, se arată într-un Ordin semnat de ministrul Educaţiei, Corina FUSU.

Normele ortografice ale scrierii lui „â” și „sunt” în grafia limbii române au devenit obligatorii pentru instituțiile de învățământ. Un Ordin în acest sens a fost semnat de ministrul Educației Corina FUSU, cu scopul de a asigura respectarea prevederilor Hotărârilor Consiliului Suprem pentru Știinţă şi Dezvoltare Tehnologică al AȘM nr. 167 din 07.07.2016 și nr. 205 din 25.07.2016.

Prin Ordinul nr. 872 din 17 octombrie 2016 se aduc la cunoștință prevederile documentelor menționate și se  pune în sarcina conducătorilor instituțiilor de învățământ să asigure implementarea în sistemul de învățământ a recomandărilor de aplicare a normelor ortografice de scriere a lui „â” și „sunt” în limba română.

De asemenea, Ordinul stipulează că elaborarea/tipărirea manualelor, ghidurilor metodice, materialelor didactice și a altor suporturi și resurse educaționale se va efectua cu respectarea normelor ortografice de scriere a lui „â” și „sunt” în limba română.

Anexa 1: Hotărârea Consiliului Suprem pentru Știinţă şi Dezvoltare Tehnologică al Academiei de Știinţe a Moldovei nr. 167 din 07.07.2016

Anexa 2: Hotărârea Consiliului Suprem pentru Știinţă şi Dezvoltare Tehnologică al Academiei de Știinţe a Moldovei nr. 205 din 25.07.2016

Print article Print article Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .