Lumina cărții la nocturna bibliotecilor

Biblioteca tehnico-științifică a UTM a organizat a 3-a ediție a „Nocturnei bibliotecilor”, aderând astfel la acțiunile bibliotecilor din întreaga lume privind promovarea culturii scrise.

„Biblioteca este Patria cuvintelor care au avut ceva de spus.” (Octav Bibere)

„Nocturna” depășește modul obișnuit de activitate al bibliotecilor: se lucrează peste orele de program, se permite vizitarea spațiilor funcționale destinate uzului intern, sunt organizate activități științifice, culturale, biblioteconomice așa ca: lansări de carte, întâlniri cu scriitori și cu autori ai publicațiilor științifice, ateliere de creație, concursuri literare etc.

Studenții și cadrele didactice, vizitatorii „Nocturnei” au descoperit biblioteca din interior: ghidați prin secțiunile de lucru și depozitele de carte, ei au beneficiat de acces liber la raft, au luat cunoștință de noutățile bibliografice, au vizualizat expozițiile tematice de carte recent organizate. La bibliotecile-filiale de la facultăți a fost lansată o acțiune de Bookcrossing „Un nou stăpân cărților tale, o nouă carte în biblioteca ta”, care se desfășoară în continuare.

De mare succes s-au bucurat expozițiile de carte veche și rară, organizate în toate sălile de lectură. Este vorba despre cărți de specialitate, de referință, artistice, aproximativ 500 de unități, editate după anul 1800, cea mai veche datând din a. 1817, tipărite în orașele Sanct-Petersburg, Moscova, Kiev, Dresden.

„Nocturna” a întrunit cca 150 de participanți. La o ceașcă de cafea s-a discutat despre rolul bibliotecii în ziua de azi, despre informare, carte și lectură.

Print article Print article Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .