Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

La UTM a fost lansat spațiul de co-working iHUB

Astăzi, în incinta Facultății Energetică și Inginerie Electrică a UTM a fost inaugurat cel mai așteptat co-working din Moldova – iHub.

Acest Hub își propune să reunească oameni, resurse, experiențe și conținuturile potrivite pentru a susține inovația și afacerile scalabile în domeniul IT. Spațiul va impulsiona colaborarea și cultura de comunitate și va susține dezvoltarea unor produse viabile create de către antreprenorii IT.

Hubul are o suprafață de 400 m.p. și va găzdui startuperi și liber profesioniști în domeniul IT. Rezidenții vor beneficia de o ambianță confortabilă – spații de lucru perfect adaptate tendințelor, necesităților și resurselor. Prin intermediul iHUB ei vor avea posibilitatea să se conecteze la rețele locale și internaționale de investitori, să întâlnească potențiali parteneri, să acceseze evenimente antreprenoriale, să profite de programe utile și de un transfer efectiv de know-how.

Lansarea iHUB va fi urmată de competiția Seed Forum Moldova, în cadrul căreia cele mai promițătoare startupuri din țară vor concura pentru a obține dreptul de a accesa rețeaua  globală Seed Forum.

La eveniment au participat: Steinar Hoel KORSMO – președinte Seed Forum Global, Vitalie TARLEV – viceministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vitalie IURCU – viceministru al Economiei, Sergiu BOTEZATU – manager senior de proiecte USAID Moldova, Iulia IABANJI – director ODIMM Moldova, implementator Seed Forum, Ana CHIRIȚA – coordonatorul iHUB Moldova, și Viorel BOSTAN, rectorul Universității Tehnice a Moldovei – gazda evenimentului.

iHUB este creat cu suportul Guvernului Regatului Norvegiei în cadrul unui parteneriat public-privat între Universitatea Tehnică a Moldovei și Centrul de Excelență în domeniul TIC – TEKWILL, finanțat din surse USAID, având drept scop dezvoltarea comunității IT în Republica Moldova și susținerea ideilor și startupurilor.

Aici puteți vedea reportajul de la deschiderea iHUB

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI