Ion Cozma – zeci de iniţiative de eficienţă energetică

Ion COZMA, tânăr cercetător la UTM, îndrăgostit la propriu de energia curată, și-a propus să o promoveze elevilor din școli.

În ultimii ani, sub îndrumarea sa, au fost familiarizați cu beneficiile energiei curate peste 3 mii de elevi din diverse școli ale țării.

Acum 4 ani, Ion a câștigat primul său premiu la un concurs internațional din Iași și a investit banii într-o livadă. Cu banii dintr-un alt premiu a cumpărat lămpi solare și le-a instalat pe aleea școlii din Hâncești. Tot la Hâncești s-a născut și proiectul privind organizarea lecțiilor de eficiență energetică pentru copii pe baza machetei unui panou fotovoltaic pe care îl pregătise pentru teza sa de master. Proiectul a fost continuat de Agenţia pentru Eficienţă Energetică, unde în prezent doctorandul nostru Ion COZMA este șef de direcție.

cozma

 

Print article Print article Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .