Fenomen astronomic inedit – tranzitul lui Mercur pe discul Soarelui

În data de 9 mai 2016 se așteaptă un eveniment astronomic rar întâlnit – tranzitul planetei Mercur pe discul Soarelui. Evenimentul  va fi observat aproape pe tot globul pământesc, iar în fusul nostru orar – între orele 14.12 și până la apusul Soarelui.

Următoarea ocazie similară va avea loc doar în 2019. Colaboratorii Centrului Național de Tehnologii Spațiale al UTM se pregătesc pentru a urmări acest fenomen și vor asigura transmiterea online a fenomenului de la Observatorul astronomic al UTM.

Detalii despre eveniment: https://ro.wikipedia.org/wiki/Tranzitul_lui_Mercur http://astro-info.ro/tranzite/may16.php

Vizionarea va fi posibilă prin Internet pe site-ul  http://observator.utm.md

 

 

Print article Print article Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .