Identificarea necesităților tinerilor interesați de proiecte în tehnologie și creație

Orice student vrea să încerce să facă mai multe lucruri practice – fie că acestea sunt legate de specialitatea pe care o studiază, fie că e doar un proiect de hobby: de exemplu, să construiești o dronă, o mașinuță electrică sau un sistem automat de irigare pentru grădină.

Cu aceleași necesități și idei au venit și doi absolvenți ai UTM: Victor BUJOREANU și Iurie NUCA. Pornind de la o simplă discuție, ambii au vrut să implementeze un proiect care să îi ajute pe studenții de la specialitățile tehnice să capete mai ușor aptitudini practice. Astfel, a apărut ideea de a utila un spațiu colaborativ de lucru cu instrumente și echipamente care să fie disponibile și accesibile pentru toți care au pasiunea de a crea și construi: ingineri, programatori, designeri, arhitecți, artiști, medici – oricine e pasionat de tehnologie și creație.

În chestionarul de pe acest link, răspunsurile tale îi vor ajuta pe tinerii din Atelier 99 / FabLab Moldova să creeze un loc care să reprezinte atât interesele, cât și necesitățile comunității locale. Viitorul spațiu colaborativ va fi situat în campusul Râșcani al UTM, va fi dotat cu instrumente și echipamente de fabricare digitală pentru prototipizare și destinat entuziaștilor în tehnologie care construiesc și creează.

chestionar
Print article Print article Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .