Rube Goldberg-2016

Pe 22 aprilie 2016, vino să vezi ce mașini Rube Goldberg au pregătit pentru tine participanții la competiția „Rube Goldberg-2016”, organizate de Grupul Local BEST-Chișinău, cu suportul Universității Tehnice a Moldovei.

Ce este o mașină Rube Goldberg? Este un mecanism care efectuează transferuri de energie dintr-o stare în altă, care are drept scop îndeplinirea unui lucru trivial. De exemplu, o mașină Rube Goldberg care face toasturi poate include un șir de piese domino, care, fiind acționate, împing o bilă, iar aceasta, la rândul său, mișcă un braț și, în final, apasă pe butonul toasterului.

Print article Print article Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .