„Știinţa în limbi străine”: conferinţa s-a încheiat, instruirea continuă

Ediţia din anul curent, cea de-a XXI, a Conferinţei ştiinţifice studenţeşti „Ştiinţa în limbi străine” a demarat în data de 28 martie 2016. Potrivit tradiției stabilite de-a lungul anilor, conferinţa şi-a ţinut lucrările în limbile engleză, franceză şi germană, iar pentru vorbitorii de limba rusă – şi în limba română.

Doamna doctor Svetlana CATERINCIUC, șefa Catedrei limbi moderne a UTM, ne-a oferit unele detalii privind participarea studenților, tematica abordată și ținuta lingvistică de prezentare.

– La secţiunea în limba engleză au prezentat comunicări 91 de participanți, inclusiv: 28 de studenţi de la FTMIA, FIU, FIMIT (moderator: lect. sup. Ludmila CIUMAC), 40 de studenţi de la FIEB, FCGC, FUA (moderator: lect. sup. Liliana PROZOR-BARBALAT) şi 23 de studenţi de la FIMET şi FEIE (moderator: lect. sup. Mariana ABABII). Secţiunea în limba franceză a găzduit 103 participanți, inclusiv: 12 studenţi de la FIMIT (moderator: lect. sup. Mariana CEREPANOVA), 10 studenţi de la FTMIA (moderator: lect. sup. Ludmila UNGUREANU), 9 studenţi de la FEIE,  10 de la FIMET şi 14 de la FIU (moderator: lect. sup. Nadejda STRICOVA), 48 de studenţi de la FIEB, FUA, FCGC (moderator: lect. sup. Lidia BIVOL). La secţiunea în limba germană au prezentat comunicări 9 studenţi de la diferite facultăţi (moderator: lect. sup. Aurelia ȘCOLNIC),

În cadrul secţiunii de limba română au participat 29 de studenţi-vorbitori de limba rusă de la toate facultăţile (moderator: lect. sup. Valentina CUCIUC).

Graţie atitudinii responsabile a profesorilor catedrei L. CIUMAC, L. PROZOR-BARBALAT, A. HAVRIC, O. ZINGAN, M. ABABII, L. BIVOL, A. JECHIU, M. CEREPANOVA, L. UNGUREANU, N. STRICOVA, M. GOLOVACI, V.CUCIUC, E.HODINITU, V. STOICEV, L. MOSCALENCO, care au asigurat pregătirea metodică a participanţilor. Tematica abordată de studenți a reprezentat plenar specialitatea la care învaţă. În comunicările elaborate și prezentate cu utilizarea TIC, ei ne-au informat despre cele mai noi tehnologii în domeniul tehnic pe care-l studiază,  au demonstrat abilități bune şi foarte bune în enunțarea cursivă și coerentă a discursului profesional în limba străină.

Avantajul acestor conferințe rezidă în dezvoltarea competențelor de limbaj comun și specializat, formarea abilităților de comunicare fluentă în limbi străine.

Print article Print article Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .