Conferința „Cîtul stîng în raport cu reuniunea în clasa preradicalilor unei categorii de module”

Departamentul de Matematică al UTM organizează marţi, 15 decembrie 2015 ora 14.30, în cadrul Seminarului Ştiinţific de Matematică Petre Osmătescu conferinţa:Cîtul stîng în raport cu reuniunea în clasa preradicalilor unei categorii de module” susţinută de lector superior Ion Jardan.

Abstract: În această cumunicare se introduce şi se cercetează o nouă operaţie în clasa preradicalilor unei categorii de module, şi anume inversa la stînga a produsului în raport cu reuniunea. Se arată proprietăţile acestei operaţii, concordarea ei cu operaţiile laticiale, unele cazuri particulare ale ei şi cum păstrează unele proprietăţi ale preradicalilor.

Conferinţa va avea loc în aula P. Osmătescu, 328, et. 3, bloc II (Facultatea Energetică și Inginerie Electrică).

Print article Print article Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .