Seminarul Ştiinţific de Matematică

Departamentul de Matematică  al  UTM Organizează marţi, 10  noiembrie 2015 ora 15.30, în cadrul Seminarului Ştiinţific de Matematică „Petre Osmătescu” conferinţa: „Câteva obseraţii asupra A-buclelor” susţinută de prof.univ. dr. hab. Vasile Ursu

Abstract: Este bine cunoscută Teorema Moufang, care afirmă că orice trei elemente ale unei bucle Mouafang  legate prin legea asociativă generează un grup. Un rezultat similar pentru A-bucle di-asociative  este obţinut mai târziu de R.H. Bruck & L.J. Paige. Este natural, bineînţeles, să apară problema: ce condiţii trebuie să verifice orice n elemente ale unei bucle ca ele să genereze un grup. Această problemă este abordată pentru A-bucle în cadrul acestei conferinţe.

Conferinţa va avea loc în aula P. Osmătescu, 328, et. 3,  bloc II (Energetică).

Print article Print article Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .