Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Seminarul Ştiinţific de Matematică

Departamentul de Matematică  al  UTM Organizează marţi, 10  noiembrie 2015 ora 15.30, în cadrul Seminarului Ştiinţific de Matematică „Petre Osmătescu” conferinţa: „Câteva obseraţii asupra A-buclelor” susţinută de prof.univ. dr. hab. Vasile Ursu

Abstract: Este bine cunoscută Teorema Moufang, care afirmă că orice trei elemente ale unei bucle Mouafang  legate prin legea asociativă generează un grup. Un rezultat similar pentru A-bucle di-asociative  este obţinut mai târziu de R.H. Bruck & L.J. Paige. Este natural, bineînţeles, să apară problema: ce condiţii trebuie să verifice orice n elemente ale unei bucle ca ele să genereze un grup. Această problemă este abordată pentru A-bucle în cadrul acestei conferinţe.

Conferinţa va avea loc în aula P. Osmătescu, 328, et. 3,  bloc II (Energetică).

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI