1 iunie – Ziua mondială a copilului

În scopul promovării unui mod de viaţă sănătos şi evidenţierea unor noi forţe tinere, care iubesc sportul, pe 10 martie 2015 începe desfăşurarea competiţiilor sportive ale colaboratorilor Universităţii Tehnice a Moldovei!

Tradiţional, comitetul sindical colaboratori cu ocazia Zilei mondiale a copilului, a organizat pe 3 iunie a.c. o excursie pentru copiii colaboratorilor la cetatea Sorocii, recent renovată. Cei 48 de copii au rămas impresionaţi de cele admirate, după ce ghidul iscusit a povestit istoria cetăţii construite de Ştefan cel Mare în 1499.

La întoarcere au urcat cele 656 de scări până la monumentul arhitectural „Lumînarea Recunoştinţei” (înălţimea de 29,7 m), iar la coborîre, a savurat apa limpede din fîntîna construită, inclusiv, cu suportul organizaţiilor sindicale din instituţiile de învăţămînt (şi suportul modest al organizaţiei sindicale a UTM). În drum spre casă copiii au avut un răgaz pentru o distracţie cu odihnă, iar în final au dorit „să mai revenim prin locurile vizitate!”. În fotografie – un grup de copii pe fondalul cetăţii Sorocii.

 

Etichete: Print article Print article Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .