Cinci studenți FCIM-UTM – câștigători ai concursului „Generația Z”

Pe, 17 mai 2015, de Ziua mondială a comunicațiilor și a societății informaționale, au fost desemnați câștigătorii Concursului tinerelor talente în IT și comunicații „Generația Z”, organizat în premieră de Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.

17 din cei 50 de elevi și studenți înscriși în concurs au intrat în marea finală. Juriul a premiat 14 dintre cele mai ingenioase proiecte. Printre câștigători sunt și 5 studenți ai UTM, Facultatea de Calculatoare, Informatică și Microelectronică:

Nicu Maxian, Luca și Vasile Schidu,Filiera anglofonă, a. I, gr. FAF-141 – premiul I la compartimentul Elaborare/Creare Soft pentru jocul pentru PC și platforma Android „Chișinău Transport Public”;

Valeriu Mazăre, Securitate informaţională, a. III, gr. SI-121 – premiul I la compartimentul Web Design pentru lucrarea Artdesign-solution.com”;

Alexandru Caliman, Automatică şi informatică, a. III, gr. AI-121 – premiul I la compartimentul Electronică aplicată și Comunicații  pentrulucrarea „Sistem de control si monitorizare a dispozitivelor bazat pe tehnologia Bluetooth Low Energy”.

Prezent la festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului, ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, a menționat că prin acest concurs se propune încurajarea tinerilor de a urma o carieră în sectorul TIC. „Sunt mândru de tinerii înscriși în concurs, talentați și creativi, care au prezentat proiecte inedite. Ei vor asigura viitorul sectorului TIC”, a accentuat ministrul Pavel Filip.

Câștigătorii au fost premiați cu burse anuale de studii, notebook-uri, tablete și smartphone-uri.

Generatia Z

Print article Print article Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .