Universitatea Tehnică a Moldovei conduce clasamentul celor mai bune instituţii de învăţământ superior din RM

Consiliul Naţional pentru Acreditare şi Atestare a publicat topul celor mai bune instituţii de învăţământ superior din Moldova în anul 2014.

În fruntea clasamentului, cu un total de 893 puncte, se află Universitatea Tehnică a Moldovei, care, în 2014, şi-a celebrat a 50-a aniversare de la fondare.

Pe poziţia a doua este Universitatea de Medicină, iar pe a treia Universitatea de Stat din Moldova. În clasament figurează 19 instituţii de învăţământ superior.

De menţionat că şi în topul elaborat anul trecut primul loc i-a revenit Universităţii Tehnice a Moldovei.

Clasamentul a fost realizat în baza rezultatelor evaluării şi acreditării ştiinţifice. La stabilirea ratingului naţional al universităţilor s-a ţinut cont de capacitatea de cercetare a instituţiei, publicaţiile ştiinţifice, brevetele obţinute, resursele umane, tehnice şi financiare, dar şi de impactul economic şi social al proiectelor ştiinţifice.

Universitatea Tehnică a Moldovei

Print article Print article Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .